Mexico op zijn Vegans

20150909_184216 (2)

Ondanks dat ik alweer een tijd plantaardig eet, ben ik toch nog regelmatig verrast hoe lekker het eten is zonder dierlijke resten.

Neem bijv de Mexicaanse keuken.
Ik overgoot de gerechten altijd met kaas..en dat is zo zonde van alle andere smaken!

20150909_144133~2

 

In dit recept gaat aardig wat snijwerk zitten maar het is de moeite zeker waard!
Uit dit recept kan je ongeveer 4 borden halen. Het was voor mijn gast en ik net niet genoeg en zal de volgende keer meer maken.
Of niemand uitnodigen om mee te eten  ;)

 

Wat je in totaal nodig hebt

-Het is best een lijst vergeleken met wat ik tot nu heb gepost, maar laat het je niet afschrikken en vraag eventueel iemand om je mee te helpen-

3 Jalapeño

1 Rode Ui

1 Gele ui

40 gram Koriander

1 Citroen

1 Lime

1 blikje zoete Mais

2 Tomaten

1 kop Rijst

1 Laurierblad

1 blik of pot bruine bonen

4 ons Champignons

4 tenen Knoflook

1 Avocado

20150909_144133~2-001

 

  1. Begin met het koken van de rijst volgens de verpakking en voeg er wat zout en een laurierblaadje aan toe. Ik gebruikte Basmati rijst maar elke rijstsoort is prima.
  2. Snijd de champignons in vieren (mogen grote stukken zijn) en verhit wat olie in een pan of wok. Bak daarin de champignons samen met 3 teentjes knoflook en 20 gram koriander, mooi bruin. Voeg aan het einde wat zeezout toe.
  3. Verhit de bruine bonen in het vocht uit het blik en voeg een beetje zout toe. Laat de bonen hierna uitlekken.
  4. Pers de citroen en de lime uit en meng het sap van beiden in een bakje of bekertje

 

Nu gaan we beginnen met het snijden:
Mais salsa:

Doe het blikje mais ( mais zonder het vocht) en 4 theelepels van de lime/citroensap in een kommetje.
Ontdoe 2 Jalapeno’s van de zaadjes en snijd de pepertjes in kleine blokjes.
Snijd ½ rode ui in kleine blokjes
Snijd 20 gram Koriander fijn
Voeg deze toe aan het kommetje waar de mais inzit en roer alles door elkaar

Tomaten Salsa:

Snijd de 2 tomaten, 10 gram koriander, 1 Jalapeño peper (wederom ontdoen van zaadjes) in blokjes.
Doe alles in een kommetje en voeg hier 4 theelepels van de citroen/lime sap aan toe.
Roer alles door elkaar

20150909_144133~2-002

Uien salsa:
Verhit wat olie in een wok of pan. Frituur hierin de andere helft van de rode ui en 1 gele ui.

De uien hoef je niet fijn te snijden of in blokjes. Het mag in grote (halve) ringen blijven.
Serveer de uien op een schoteltje

Guacamole:
Pureer 1 avocado

Voeg hier een snufje zout, 1 teen knoflook (of wat knoflookpoeder) en 1 eetlepel van de lime/citroensap aan toe.
Meng het door elkaar en voeg naar smaak nog wat zout of knoflook toe.

Serveer alles in aparte schaaltjes zodat iedereen zelf op kan scheppen en er een Mexicaanse bowl van kan maken.
Tegen de tijd dat ik het eten klaar had had ik zo’n trek dat ik direct aanviel en vergeten was een mooie foto van mijn bord te maken.
Dus onderstaande foto is niet zo mooi gestyled. .
Helaas zit er niks anders op dan dit gerecht weer te moeten maken alleen zodat ik er, speciaal voor jullie, een mooie foto van kan maken.

Wat een straf ;)

 

20150909_184639~2

 

Buen provecho!

 

 

Liefs,

CFD3EF2438EA8D939245A0A6E03B8E47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *