Pindakaaskoekjes. Zonder te bakken!

1-20150917_183620

 

 

Zelfgemaakte koekjes branden hier tijdens ovenbereiding altijd aan.  :(

Ik ben ook gestopt met het proberen..geen nut, zonde van de tijd.
Kant en klare koekjes uit de supermarkt zijn vaak geen optie omdat er dierlijke melk en ei inzit.

 

Maar..Je kan ook heerlijke koekjes maken zonder ze te bakken!
Heb het recept wat getweaket tot Vegan variant

Het is zo gemaakt. Alleen in het uitharden gaat wat tijd zitten (uurtje)

Dit recept is goed voor ongeveer 10 koekjes.

Chocolade- Pindakaaskoekjes:

100 gram Pindakaas
3 eetlepels agavesiroop (of andere siroop naar keuze)
2 flinke eetlepels kokosolie
1½ theelepel Vanille aroma
1 ons Havermout
3 theelepels Cacao

Smelt op laag vuur de pindakaas en kokosolie in een pannetje.
Dit gaat vrij snel dus let erop dat dit echt op laag vuur is.

Roer het even en voeg hierna de cacao en vanille erdoorheen tot het cacao goed is vermengd.
Haal het van het vuur af en meng het Havermout door het mengel.

Vervolgens heb ik met een eetlepel er koekjesvormpjes van gemaakt en deze op een bord gezet.
1 Lepel was 1 koekjes, maar dit pas je uiteraard aan naar hoe groot/klein jij ze wil hebben.

De koekjes heb ik ongeveer 1 uur in de koelkast geplaatst waar ze binnen een uur geheel waren afgekoeld  en klaar om te eten.

De koekjes zijn vrij machtig en het lekkerst met een glas Rijstmelk!

1-20150917_183529-001

Aankomende week ga ik wat fotolampen aanschaffen want ben over deze ontevreden. 

De zomer is helaas echt voorbij en er is niet genoeg daglicht om binnenshuis mooie foto’s te maken.

 

Liefs,

CFD3EF2438EA8D939245A0A6E03B8E47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *