Paprikasoep. Rauw!

 

20150907_095124-001Vorige week waren de rode paprika’s in de aanbieding.
Een zakje met 5 stuks voor €1,- !!
Dus ik heb natuurlijk 3 zakken gekocht en de afgelopen week elke dag paprika gegeten.. ;)
Gek genoeg ging deze vruchtgroente niet vervelen maar werd het eigenlijk alleen maar lekkerder!
Gisteren kwam ik aan bij de laatste drie stuks. Je ziet op de foto dat ze al wat begonnen te rimpelen.
Heb er maar snel een soep van gemaakt.

 

Ja.. deze soep is Rauw maar “Don’t knock it till you try it” !
Probeer het als lunch of als voorafje.
Of eet de hele schaal als diner zoals ik heb gedaan.

2015-09-007

 

Ingrediënten voor 3 ruime borden soep:

  • 3 rode Paprika’s
  • 1 Avocado
  • 300ml Water
  • 3eetlepels Citroensap
  • snufje Zout (naar smaak)
  • 1 eetlepel gedroogde Tijm
  • 2 tenen Knoflook

 

Voor de topping:

  • 70gram Cashewnoten
  • 1 Bosui

 

Keukenbenodigdheden:
Een mes, snijplank en een blender

-Wist je dat een paprika 3x meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?
-Mocht je knoflook wat heftig vinden gebruik dan 1 teentje of een beetje knoflook in poedervorm.

Was de paprika’s en snij de pitjes en steeltjes eraf.
Ontdoe de avocado van zijn schil en pit.
Doe de paprika’s en de avocado samen met het water, citroensap, zout en tijm in een blender.

Meng het geheel tot een gladde wat romige massa.

En dit is 1 van de pluspunten van Rauw eten..Je bent nu al klaar!
Weinig afwas, lekker eten en snel!
Om het wat extra’s te geven heb ik wat bosui gesneden, een handje cashewnoten gemalen en door de soep gedaan.

2015-09-008
De cashewnoten gaven er een extra bite aan :)

Voeg er evt naar smaak nog wat zout toe en geniet van je overheerlijke en gezonde paprikasoep!

Liefs,

CFD3EF2438EA8D939245A0A6E03B8E47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *