Kikkererwtensoep met Quinoa

1-20150918_182003

Je weet dat je plantaardige kookkunsten geslaagd zijn wanneer je een houthakker te eten geeft, hij een paar borden leeg eet en niet om vlees vraagt.

Dit recept is lekker, budget (wanneer je de Quinoa vervangt door rijst of pasta) en simpel.

 

Kikkererwten zijn mijn staple food.
Ik heb altijd een voorraad in huis.

Deze gele peulvruchten zit o.a boordevol tryptofaan.

Tryptofaan is een aminozuur die je alleen uit voeding kunt halen en je hebt deze nodig voor de aanmaak van serotonine.
Serotonine zorgt ervoor dat je je o.a lekker voelt en goed slaapt.

1-2015-09-18 13.57.36

Ik gebruik merendeel de gedroogde Kikkererwten omdat deze lekkerder zijn. Nadeel is dat ze wel uren, liefst overnacht, in water geweekt moeten worden.
Dus voor noodgevallen (wanneer ik het vergeten ben..) heb ik standaard een blik in de kast staan.

 

Het recept voor ± 4 porties:
200 gram (voor het weken) gedroogde kikkererwten of 400 gram kikkererwten uit blik
1 liter groentebouillon
2 blikken tomaat
1 ui
100 gram Quinoa
6 teentjes knoflook
1 theelepel rozemarijn
beetje zout
1 eetlepel olijfolie

1-2015-09-18 18.19.13

 

Snij de ui in stukjes en doe deze in een gote pan met de olijfolie. Pers de 6 knoflookteentjes uit (of snijd ze fijn) , voeg er een beetje zout aan toe en bak dit alles tot de uien wat glazig zijn.
Voeg nu de rozemarijn toe en bak dit ongeveer 20 seconden.

Voeg nu de Groentebouillon toe, doe deksel op de pan en breng het aan de kook.
Wanneer het kookt voeg je de Quinoa toe. Zet het vuur laag en laat ± 20 minuten koken met de deksel op de pan.

 

Na 20 minuten voeg je de tomaten en de kikkererwten toe en laat het minimaal 10 tot maximaal 20 minuten koken.

 

1-2015-09-18 18.20.03

Klaar!

Ik had nog wat verse Basilicum gesneden en dit erbij geserveerd met brood.

 

Eet smakelijk

 

Liefs,

CFD3EF2438EA8D939245A0A6E03B8E47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *